Studio & Instruktörer

Om studion

Studio Yoga Samprema är en hemtrevlig och serviceinriktad ”Yoga-oas” mitt i centrala Godby på Åland. Vi erbjuder varje vecka flera schemalagda yogakurser i olika stilar. Alla schemalagda lektioner handleds på svenska, eller vid behov på engelska (det är bara att säga till).

Utöver de schemalagda yogaklasserna erbjuder vi även privata yoga-sessioner för enskilda personer eller grupper. Vi erbjuder också massage i varierande stilar; Klassisk massage, Indisk huvudmassage, Aromatisk avslappningsmassage, den finska mjuka mobiliseringsmetoden Kalevalainen Jäsenkorjaus och även Zonterapi. Vi har också en liten butik där vi säljer eko-certifierat te, yogakläder, yogautrustning och lite mer.

Våra instruktörer


Martina Eklund

Hatha Yoga
Mitt namn är Martina. Jag hittade yogan när livet var tufft, som så många andra. Yogan blev snabbt en del av mitt liv även om jag haft perioder då den glömts bort eller till och med skuffats bort. Trots det finns yogan alltid kvar, alltid redo att omfamna mig igen och igen.
Jag har gett mig själv tre yoga upplevelser utöver det vanliga. 2018 åkte jag till Paros i Grekland och deltog i en veckas yogaretreat, 2019 tillbringade jag två veckor i södra Indien på ett ayurvediskt yogaretreat och på våren 2020 startade jag min 200h utbildning mot yogainstruktör här på Yoga Samprema. Jag brukar säga att yogan räddat mitt liv och det är nog så det är.
Yoga är så mycket mer än att stretcha och stå i märkliga positioner. Jag försöker leva yoga. Ta hand om mig själv, mina medmänniskor, naturen och djuren.
Yogan för mig personligen varierar stort mellan mina egna hemmapass. Ena dagen önskar kroppen puls och styrka och nästa kanske ett lugnt yin- eller restorativepass. På mina klasser vill jag få in lite av allt. Det skall vara utmanande utan att kännas oöverkomligt samtidigt som jag vill få in både flow och lugn. Det är en balansgång och det är ju faktiskt det som gör det så spännande.
Mina pass inleds alltid med pranayama för att sätta rätt fokus inför klassen.
❤
Välkomna med!

Monica Storgård

Hatha Yoga (Naga Yoga), Yin Yoga

För mig öppnades yogans värld i samband med att jag genomgick en personlig kris och fick tipset att testa restorative yoga. Med nerverna på ytan och ett stressystem på högvarv vågade jag mig så småningom på ett försök och efter det var jag fast. Jag har testat många olika varianter och inriktningar och känner fortfarande ett sug efter att prova nytt när möjligheten ges. Under en resa till Indien fick jag inblick i den ayurvediska läran och kunde genom det göra radikala förbättringar av min hälsa och mitt mående. Det har förblivit en kunskap jag gärna fördjupar mig inom och också använder mig av i mitt dagliga liv och mina vardagsrutiner.

Jag har närt en tanke om att utbilda mig till yogalärare en längre tid, så när möjligheten gavs att gå Naga Yoga (Hatha och Shamansk yoga) lärarutbildning vid Samprema var min lycka gjord och jag utexaminerades i november 2020. I januari 2021 certifierades jag till Yinyogalärare och just nu komplettera jag ytterligare med utbildning inom traumaanpassad yoga (januari – mars 2021) samt yoga nidra (mars 2021). Genom egen erfarenhet brinner jag för att förmedla hur välgörande de enklaste ledrörlighetsövningarna kan vara för kropp och själ.

Som utbildad och inbiten pedagog brinner jag för att undervisa och lära vidare så det är sällan jag lyckas hålla mig till att endast leda en klass. Att få planera och guida yogapass samt dela energin med alla närvarande yogisar är ren glädje! Hoppas vi träffas i Shalan!♥️🙏🏼


Helena von Schoultz

Kurser - bla. Embodied Hatha Yoga

Min första kontakt med yogan var för nästa 15 år sedan när jag i min nyfikenhet deltog i en väldigt fysiskt krävande ashtanga klass. Jag kom inte upp ur sängen dagen efter på grund av värk, och funderade på om detta verkligen var något för mig? Men jag fortsatte under de kommande åren från och till att pröva på olika sorts yogaformer och insåg att det finns något för alla! Min riktiga djupdykning i yogan kom när jag 2018 började min yogalärarutbildning i Embodied Hatha Yoga på Yogahuset här på Åland. Jag hade en 10 månaders bebis hemma, men kände att jag bara måste gå utbildningen och anmälde mig. Det är jag så glad och tacksam för idag!

Nu (januari 2020) ett år efter att jag blev klar känner jag mig kallad att dela med mig av vad jag vet och inte vet med andra. Mina klasser blir en resa där vi förundras, observerar, känner in och bara låter oss själv vara precis som vi är i stunden. Jag guidar DIG i rörelser, positioner och andningsövningar som blir ditt redskap för att utforska och lära känna dig själv och din fantastiska kropp.


Karoliina Hellén

Hatha Yoga, Asthanga Primary, Yin Yoga, Pranayama, Online Yoga, Aroma Massage, Andlig och intuitiv healing, Mjukvävnads manipulation, Indisk Huvudmassage, Privata sessioner, föreläsningar och Workshops

Första gången jag kom i kontakt med Yoga var när jag hittade en gammal bok i biblioteken och blev fascinerad över speciellt andnings övningar, Sima Mudra (Lion pose = Lejon gapet) övade jag flitigt samt närvaron i andetaget även om att jag inte visste att jag praktiserade något som kallades Pranayama. Asanas eller fysiska positioner kom först senare. Jag hade aldrig någon lärare utan läste böcker och studerade yogan och min egen känsla i min egen kropp. När jag var i tonåren jag led av ångest och bulimia, andetaget var en verktyg som höll mig ihop. Många år hade jag en on-off förhållande med Yoga och andetaget. När jag insjuknade i cancer återkopplade jag mitt förhållande till Yoga och andetaget. Den gav mig tröst, lärde mig att handskas med mina smärtor, tidigare trauman och för att kunna kapitulera till nuet. När jag tillfrisknade jag ville tillägna mitt liv till att njuta av livet, men jag ville även kunna förmedla dessa livsglädje och dela av mig dessa fantastiska verktygen åt andra. 2015 utbildade jag mig i Stockholm på Yogayama till Yogalärare och bestämde mig göra Yogan till min uppgift att dela med mig. Alla vi är ju värda att hitta lugn, harmoni och glädje i livet och på samma gång hitta vår sätt att stödja kroppen till balans mellan styrka och smidighet.

Yogan hjälper mig dagligen att behärska stelhet och smärtor av biverkningarna från långa cancer behandlingar. Och jag känner mig privilegierad av att ha dessa olika livserfarenheter för större förståelse av hur livet och dess faser manifesterar på olika sätt i våra kroppar och sinnen. Yogan har hjälpt mig att skapa ett nytt hälsosammare relation med min kropp och själ.

Det fantastiska är att det finns många olika former av Yoga vilket gör att det finns något för alla. Min vision av att sprida Yoga och hälsa, manifesterade till slut till Studio Yoga Samprema som vi med stor glädje öppna i januari 2017.

Jag har en djup kärlek till att jobba med människan som en helhet. Sen 2005 har jag jobbat med att vårda om andra med Klassisk Massage och Healing. Med sorg i hjärtat måste jag nu släppa taget om Klassisk massage när mina händer inte mera klarar av det. Men jag fortsätter med olika Avslappnings och Healing Behandlingar, samt Vägledning.

Sen Dec 2019 har jag även godkänts av International Yoga Alliance som en Registrerad Yoga Utbildare. Jag erbjuder Yoga och Andlig mentorering, 200h Hatha Yoga baserad Shamansk yoga utbildning och 50h Foundation of Yin Yoga utbildning. Jag utbildar även i Indisk Huvudmassage och Neo och Altai Shamanismens grunder.

Språk: svenska, finska, engelska


Tomas Hellén

Yoga för Män, Klassisk Massage, Workshops, Online yoga

Jag upptäckte yogan under år 2015. Ända sedan unga år har jag varit väldigt förtjust i tunga vikter och gymträning varför yogan inte alls skulle passa mig. Det tog mig två yogaklasser att tänka: ”Varför började jag inte med det här redan för tjugo år sedan?” Efter ytterligare en klass insåg jag: ”Det här borde varenda en vuxen karl göra.”

Yogan är en terapi, som INTE bara är att sitta med benen i kors och ”mumla ramsor”, det här är fysisk träning, som har fokus på rörlighet. Mitt uppdrag inom Yoga Samprema är att få bort stela korsryggar, axlar, baklår! Jag är i grunden utbildad massör och besitter en grundlig utbildning i människans så kallade Rörelseapparat. Förutom att jag ger klassisk massage på vår studio, så leder jag även Yoga för Män-klassen.