Studio & Instruktörer

Om studion

Studio Yoga Samprema är en hemtrevlig och serviceinriktad ”Yoga-oas” mitt i centrala Godby på Åland. Vi erbjuder varje vecka flera schemalagda yogakurser i olika stilar. Alla schemalagda lektioner handleds på svenska, eller vid behov på engelska (det är bara att säga till).

Utöver de schemalagda yogaklasserna erbjuder vi även privata yoga-sessioner för enskilda personer eller grupper. Vi erbjuder också massage i varierande stilar; Klassisk massage, Indisk huvudmassage, Aromatisk avslappningsmassage, den finska mjuka mobiliseringsmetoden Kalevalainen Jäsenkorjaus och även Zonterapi. Vi har också en liten butik där vi säljer eko-certifierat te, yogakläder, yogautrustning och lite mer.

Våra instruktörer


Helena von Schoultz

Embodied Hatha Yoga

Min första kontakt med yogan var för nästa 15 år sedan när jag i min nyfikenhet deltog i en väldigt fysiskt krävande ashtanga klass. Jag kom inte upp ur sängen dagen efter på grund av värk, och funderade på om detta verkligen var något för mig? Men jag fortsatte under de kommande åren från och till att pröva på olika sorts yogaformer och insåg att det finns något för alla! Min riktiga djupdykning i yogan kom när jag 2018 började min yogalärarutbildning i Embodied Hatha Yoga på Yogahuset här på Åland. Jag hade en 10 månaders bebis hemma, men kände att jag bara måste gå utbildningen och anmälde mig. Det är jag så glad och tacksam för idag!

Nu (januari 2020) ett år efter att jag blev klar känner jag mig kallad att dela med mig av vad jag vet och inte vet med andra. Mina klasser blir en resa där vi förundras, observerar, känner in och bara låter oss själv vara precis som vi är i stunden. Jag guidar DIG i rörelser, positioner och andningsövningar som blir ditt redskap för att utforska och lära känna dig själv och din fantastiska kropp.


Susanna Björkman

MEDIYOGA - Ny och börjar 27.11
Hej jag heter Susanna och bor i Eckerö
Jag går just nu ( 2019-20 )  en 1-årig utbildning på Yogaland i Stockholm  till certifierad  lärare inom  kundaliniYOGA och medicinsk YOGA
våren 2019 gick jag en intesivkurs i MEDIYOGA för stress och utbrändhet  i Spanien med Elisabet Engqvist som lärare.
Detta efter att själv ha ”gått i väggen” i februari 2018
För många år av för mycket stress har gett resultat !
 –  precis som allt man gör under lång tid.
Denna lugna yogaform som passar alla
får MIG att :
bli frisk
komma tillbaka,
orka mer både fysiskt och mentalt
varva ner kroppen och sinnet.
gå in i mig själv,
fokucera mer  här och nu,
bli mer mindfull  även i vardagen,
öka koncentrationsförmågan
toleransen mot yttre negativ påverkan
sova bättre
 mm mm
Resultaten för mig  kom ganska snabbt efter att jag regelbundet börjat YOGA
kanske den även känns bra för DIG ?

Karoliina Hellén

Hatha Yoga, Asthanga Primary, Yin Yoga, Pranayama, Online Yoga, Klassisk Massage, Reiki healing, Mjukvävnads manipulation, Indisk Huvudmassage, Privata sessioner, föreläsningar och Workshops

Första gången jag kom i kontakt med Yoga var när jag hittade en gammal bok i biblioteken och blev fascinerad över speciellt andnings övningar, Sima Mudra (Lion pose = Lejon gapet) övade jag flitigt samt närvaron i andetaget även om att jag inte visste att jag praktiserade något som kallades Pranayama. Asanas eller fysiska positioner kom först senare. Jag hade aldrig någon lärare utan läste böcker och studerade yogan och min egen känsla i min egen kropp. När jag var i tonåren jag led av ångest och bulimia, andetaget var en verktyg som höll mig ihop. Många år hade jag en on-off förhållande med Yoga och andetaget. När jag insjuknade i cancer återkopplade jag mitt förhållande till Yoga och andetaget. Den gav mig tröst, lärde mig att handskas med mina smärtor, tidigare trauman och för att kunna kapitulera till nuet. När jag tillfrisknade jag ville tillägna mitt liv till att njuta av livet, men jag ville även kunna förmedla dessa livsglädje och dela av mig dessa fantastiska verktygen åt andra. 2015 utbildade jag mig i Stockholm på Yogayama till Yogalärare och bestämde mig göra Yogan till min uppgift att dela med mig. Alla vi är ju värda att hitta lugn, harmoni och glädje i livet och på samma gång hitta vår sätt att stödja kroppen till balans mellan styrka och smidighet.

Yogan hjälper mig dagligen att behärska stelhet och smärtor av biverkningarna från långa cancer behandlingar. Och jag känner mig privilegierad av att ha dessa olika livserfarenheter för större förståelse av hur livet och dess faser manifesterar på olika sätt i våra kroppar och sinnen. Yogan har hjälpt mig att skapa ett nytt hälsosammare relation med min kropp och själ.

Det fantastiska är att det finns många olika former av Yoga vilket gör att det finns något för alla. Min vision av att sprida Yoga och hälsa, manifesterade till slut till Studio Yoga Samprema som vi med stor glädje öppna i januari 2017.

Språk: svenska, finska, engelska


Tomas Hellén

Yoga för Män, Klassisk Massage, Workshops, Online yoga

Jag upptäckte yogan under år 2015. Ända sedan unga år har jag varit väldigt förtjust i tunga vikter och gymträning varför yogan inte alls skulle passa mig. Det tog mig två yogaklasser att tänka: ”Varför började jag inte med det här redan för tjugo år sedan?” Efter ytterligare en klass insåg jag: ”Det här borde varenda en vuxen karl göra.”

Yogan är en terapi, som INTE bara är att sitta med benen i kors och ”mumla ramsor”, det här är fysisk träning, som har fokus på rörlighet. Mitt uppdrag inom Yoga Samprema är att få bort stela korsryggar, axlar, baklår! Jag är i grunden utbildad massör och besitter en grundlig utbildning i människans så kallade Rörelseapparat. Förutom att jag ger klassisk massage på vår studio, så leder jag även Yoga för Män-klassen.


”Ammi” Anna-Maria Feldhoffer

Hatha, Yin, AcroYoga, Online yoga - Mammaledig

Yogan har vid det här laget följt mig genom nästan halva mitt liv. Både som filosofi och som rörelse för kropp och sinne fortsätter den att guida mig. Ibland tar den stort utrymme och ibland lite, vissa dagar är den mer inspirerande och andra dagar mindre. Den blir vad du gör den till!

När jag håller mina klasser lär jag ut det jag har att dela med mig av för dagen. Det kan vara livligt, styrkekrävande och svettigt, eller stillsamt och harmoniskt. Jag delar med mig av yogan med en önskan om att du ska ha tillit till och lyssna till din kropp, och att det du finner när du yogar följer med även när du kliver av din matta.

Du hittar mina klasser även här online bl.a. hatha yoga och gravid yoga.


Matilda Fyrqvist

Gravid Yoga, Hatha Yoga (mammaledig /inhoppare)

Jag kom i kontakt med yoga första gången när jag bara var 16 år men fastnade på riktigt år 2012 efter en väldigt turbulent tid i mitt liv. Yogan blev en viktig , otroligt hjälpande och stadig punkt i mitt inre när allt annat gungade. Sedan dess har jag varit fast övertygad om de otroligt många fördelarna med yoga ❤️ År 2015 gick jag min första teacher training med inriktning på Hatha yoga. Sommaren 2016 bestämde jag mig för att gå en SUP (stand up paddle board) yoga teacher training då jag bara älskar vattensport, så jag tänkte varför inte föra samman de båda! När jag blev gravid så märkte jag att Hatha yogan och SUP yogan ibland blev lite för tuffa för mig och jag bestämde mig för att börja rikta in mig på gravidyoga. Eftersom att jag har goda baskunskaper inom yoga så bestämde jag mig för att köra på med självstudier för att få den kunskap jag behövde för att guida en gravid yogini. Min gravidyoga kurs vänder sig till alla gravida kvinnor, både nybörjare och vana yogautövare. Min undervisning är kravlös och alla kommer till klassen med sina egna förutsättningar. Vi väljer själva vad vi vill ta med oss hem när klassen är slut. Jag hoppas att deltagarna skall kunna hitta en närmare kommunikation med sina kroppar och sinnen samt börja binda ett band med den lilla personen som växer inuti dem. Jag vill att de som går kursen också skall få möjligheten att hitta sin inre styrka och ett lugn, förankra sin andning och lära sig att bygga upp en stark bäckenbotten både inför och efter förlossningen. Jag vill framförallt att alla blivande mammor som kommer från min klass kommer känna sig bättre, starkare, lugnare och gladare än innan klassen.