Studio & Instruktörer

Om studion

Studio Yoga Samprema är en hemtrevlig och serviceinriktad ”Yoga-oas” mitt i centrala Godby på Åland. Vi erbjuder varje vecka flera schemalagda yogakurser i olika stilar. Alla schemalagda lektioner handleds på svenska, eller vid behov på engelska (det är bara att säga till).

Utöver de schemalagda yogaklasserna erbjuder vi även privata yoga-sessioner för enskilda personer eller grupper. Vi erbjuder också massage i varierande stilar; Klassisk massage, Indisk huvudmassage, Aromatisk avslappningsmassage, den finska mjuka mobiliseringsmetoden Kalevalainen Jäsenkorjaus och även Zonterapi. Vi har också en liten butik där vi säljer eko-certifierat te, yogakläder, yogautrustning och lite mer.

Våra instruktörer


Sophia Ålund

Mentalt medium & healer samt spiritual coach

Hej!

Jag heter Sophia Ålund och är medial sedan födseln. Utbildad Mentalt Medium och andlig Healer.

Mitt liv har givit mig många erfarenheter som jag nu använder som ett hjälpmedel genom mitt mentala mediumskap. Jag vill gärna känneteckna mig som en Spirituell Livscoach och vägledare. Utbildar mig nu till Återhämtnings terapeut då jag själv lever med utmattningssyndrom sedan 3 år tillbaka och ännu har en bit kvar. Gör nu min arbetsprövning här på Yoga Samprema och kan erbjuda tjänster som;

Vägledning intuitivt och med tarot – var står du nu och vart är du på väg, coachning i Dina egna livsval

Healing – Andlig och spirituell

Andekontakt – seanser eller privat sittning

Ni kan boka mig direkt via min mail [email protected] eller Messenger

Betalningen sker till Yoga Samprema

 


Helena von Schoultz

Embodied Hatha Yoga

Min första kontakt med yogan var för nästa 15 år sedan när jag i min nyfikenhet deltog i en väldigt fysiskt krävande ashtanga klass. Jag kom inte upp ur sängen dagen efter på grund av värk, och funderade på om detta verkligen var något för mig? Men jag fortsatte under de kommande åren från och till att pröva på olika sorts yogaformer och insåg att det finns något för alla! Min riktiga djupdykning i yogan kom när jag 2018 började min yogalärarutbildning i Embodied Hatha Yoga på Yogahuset här på Åland. Jag hade en 10 månaders bebis hemma, men kände att jag bara måste gå utbildningen och anmälde mig. Det är jag så glad och tacksam för idag!

Nu (januari 2020) ett år efter att jag blev klar känner jag mig kallad att dela med mig av vad jag vet och inte vet med andra. Mina klasser blir en resa där vi förundras, observerar, känner in och bara låter oss själv vara precis som vi är i stunden. Jag guidar DIG i rörelser, positioner och andningsövningar som blir ditt redskap för att utforska och lära känna dig själv och din fantastiska kropp.


Susanna Björkman

MEDIYOGA - Ny och börjar 27.11
Hej jag heter Susanna och bor i Eckerö
Jag går just nu ( 2019-20 )  en 1-årig utbildning på Yogaland i Stockholm  till certifierad  lärare inom  kundaliniYOGA och medicinsk YOGA
våren 2019 gick jag en intesivkurs i MEDIYOGA för stress och utbrändhet  i Spanien med Elisabet Engqvist som lärare.
Detta efter att själv ha ”gått i väggen” i februari 2018
För många år av för mycket stress har gett resultat !
 –  precis som allt man gör under lång tid.
Denna lugna yogaform som passar alla
får MIG att :
bli frisk
komma tillbaka,
orka mer både fysiskt och mentalt
varva ner kroppen och sinnet.
gå in i mig själv,
fokucera mer  här och nu,
bli mer mindfull  även i vardagen,
öka koncentrationsförmågan
toleransen mot yttre negativ påverkan
sova bättre
 mm mm
Resultaten för mig  kom ganska snabbt efter att jag regelbundet börjat YOGA
kanske den även känns bra för DIG ?

Karoliina Hellén

Hatha Yoga, Asthanga Primary, Yin Yoga, Pranayama, Online Yoga, Klassisk Massage, Andlig och intuitiv healing, Mjukvävnads manipulation, Indisk Huvudmassage, Privata sessioner, föreläsningar och Workshops

Första gången jag kom i kontakt med Yoga var när jag hittade en gammal bok i biblioteken och blev fascinerad över speciellt andnings övningar, Sima Mudra (Lion pose = Lejon gapet) övade jag flitigt samt närvaron i andetaget även om att jag inte visste att jag praktiserade något som kallades Pranayama. Asanas eller fysiska positioner kom först senare. Jag hade aldrig någon lärare utan läste böcker och studerade yogan och min egen känsla i min egen kropp. När jag var i tonåren jag led av ångest och bulimia, andetaget var en verktyg som höll mig ihop. Många år hade jag en on-off förhållande med Yoga och andetaget. När jag insjuknade i cancer återkopplade jag mitt förhållande till Yoga och andetaget. Den gav mig tröst, lärde mig att handskas med mina smärtor, tidigare trauman och för att kunna kapitulera till nuet. När jag tillfrisknade jag ville tillägna mitt liv till att njuta av livet, men jag ville även kunna förmedla dessa livsglädje och dela av mig dessa fantastiska verktygen åt andra. 2015 utbildade jag mig i Stockholm på Yogayama till Yogalärare och bestämde mig göra Yogan till min uppgift att dela med mig. Alla vi är ju värda att hitta lugn, harmoni och glädje i livet och på samma gång hitta vår sätt att stödja kroppen till balans mellan styrka och smidighet.

Yogan hjälper mig dagligen att behärska stelhet och smärtor av biverkningarna från långa cancer behandlingar. Och jag känner mig privilegierad av att ha dessa olika livserfarenheter för större förståelse av hur livet och dess faser manifesterar på olika sätt i våra kroppar och sinnen. Yogan har hjälpt mig att skapa ett nytt hälsosammare relation med min kropp och själ.

Det fantastiska är att det finns många olika former av Yoga vilket gör att det finns något för alla. Min vision av att sprida Yoga och hälsa, manifesterade till slut till Studio Yoga Samprema som vi med stor glädje öppna i januari 2017.

Språk: svenska, finska, engelska


Tomas Hellén

Yoga för Män, Klassisk Massage, Workshops, Online yoga

Jag upptäckte yogan under år 2015. Ända sedan unga år har jag varit väldigt förtjust i tunga vikter och gymträning varför yogan inte alls skulle passa mig. Det tog mig två yogaklasser att tänka: ”Varför började jag inte med det här redan för tjugo år sedan?” Efter ytterligare en klass insåg jag: ”Det här borde varenda en vuxen karl göra.”

Yogan är en terapi, som INTE bara är att sitta med benen i kors och ”mumla ramsor”, det här är fysisk träning, som har fokus på rörlighet. Mitt uppdrag inom Yoga Samprema är att få bort stela korsryggar, axlar, baklår! Jag är i grunden utbildad massör och besitter en grundlig utbildning i människans så kallade Rörelseapparat. Förutom att jag ger klassisk massage på vår studio, så leder jag även Yoga för Män-klassen.