Kundalini Yoga med Emelie

Av Karoliina • 30 januari 2019

”Leva Börman” – Emelie, Kundalini Yogalärare

Kundalini yoga med ”Leva BörMan” – Emelie

Jag sitter här och reflekterar över hur  fantastiskt det är med så många olika former av Yoga. För en nybörjare kan det även vara väldigt frustrerande, och det förstår jag. Man går lätt vilse i djungler av Yogan och kanske t o m blir det en lite högre tröskel att ta sig över att ens testa. Man vill ju gärna starta på ett mjukt sätt och mångas första kontakt med Yoga är just Kundalini Yoga som jag kommer att berätta mera om i detta inlägg. Här på Åland sitter vi på en guldgruva gällande Yoga; vi har väldigt många fantastiska Yogalärare, som alla har sitt eget sätt och sin form av Yoga som de representerar. Många av dessa ”guldgryn” har vi äran att samarbeta med här på Yoga Samprema. Det är alldeles underbart! Livet har liksom sina olika faser som gör att vi vissa gånger hamnar att avvika från vanorna och vad vi praktiserar. Emellanåt växer det bara fram en hunger för något nytt. Därför är det så fantastiskt med sån mångfald i det fantastiska verktyget Yoga. Jag, personligen, har klivit i Yogan via Hatha Yoga och Ashtanga Yoga och har alltid älskat de varma och kraftfulla dynamiska asanapraktikerna. Till en början fick jag nippran av allt som hette Yin Yoga, eller även värre Restorative Yoga. Efter en tid av tålmodigt marinerande av alla upplevelser kunde jag konstatera att även det lugna fyllde sin funktion och att de stillsamma och de kraftfulla fyller varandra. Det skapades balans. Inte allt för länge sen fick jag chansen att testa nåt jag inte testat förr; Kundalini yoga med Emelie Börman (Leva BörMan).

Kundalini Yoga

Jag hade ingen erfarenhet av Kundalini Yoga och kände att jag borde testa den för att kunna berätta för kunderna på vår studio vad Kundalini Yoga är för någonting. Trots att jag är själv nu mera öppen för det mesta blev jag väldigt positivt överraskad av att stämningen som lade sig i rummet direkt höll i genom hela klassen och lade sån otroligt fin ton på hela kvällen och natten som följde därpå. Jag bara måste komma tillbaka veckan där på och åter igen veckan där efter. Jag blev så tagen av den meditativa känslan som lämnade att bo kvar inombords.

Emelies sätt att guida är lugn, varm, sansad och väldigt tydlig och det finns alltid utrymme för att anpassa rörelser för individen. Man märker att hon verkligen pratar ut från sitt hjärterum. Även om att jag själv föredrar den svettiga dynamiska rörelsen, utmaningar och de lekfulla balans positioner av olika slag i min egen praktik, så känner jag stark dragning till Emelies Kundalini Yoga klasser. Klasserna innehåller fördjupning i andetaget och mjuka repetitiva rörelser och positioner som passar de flesta. Där av rekommenderar jag varm för de yogisar som upplever Hatha Yogan för intensiv och kraftfull att testa Emelies Kundalini Yoga. Till skillnad från Yin Yoga och Restorative Yogan innehåller Kundalini Yogan ändå rörelser, trots allt med sin egna stil.

Har du testat Kundalini Yoga? Varit på Emelies klass? Om inte, våga testa vetja! Jag lovar att du kommer inte att bli besviken. Emelies Kundalini klasser hos oss på Yoga Samprema går under vår termin 2019 på Tisdagar kl.17-18, du kan boka dig in HÄR. Välkommen med att njuta!!

Om tat sat!

// Karoliina

Alla Hjärtans Månad!
Yoga Samprema firar två år! Specialerbjudande på våra kort!

Liknande artiklar

Kontakta oss