Månadens Yogi, September 2018 - Jennifer Eriksson

By Karoliina • 17 September 2018

Denna månad, efter en lång paus, presenterar vi September Månadens Yogi, Jennifer Eriksson som även är nu mera håller Yoga för barn. Att få träffa alla dessa olika yogisar på Yoga Samprema, på sina mattor är något helt fantastiskt inspirerande! Alla med sina historier, reflektioner, olikheter… En sann Yoga inspiration. Här presenterar vi alltså en sprutlande dos av solsken och många kloka tankar. Tack Jennifer för att du ville dela med dej!

Jennifer berättar; Som liten var jag en riktig Ronja Rövardotter, sprang med mitt mörka lockiga hår ner till rumpan genom byn jag växte upp i, med en oändlig fantasi, de fanns inga gränser, tyvärr både på gott och ont. En liten flicka med enorma drömmar.

Jag hittade yogan i slutet av 2014 strax innan min pappa dog, min trygghet, att förlora någon så viktigt krävdes att finna tryggheten inom mig att överleva, en vilsen själ i vår stora värld kom yogan och har alltid stått som en stöttepelare, funnits där att luta sig mot. Alla jag lärt känna, i riktiga livet samt via media, har sått frön längs min stig och hjälpt mig att bli den jag är idag.

För mig är yogan inte bara yoga utan de är en livstil, den syns inte alltid, man kanske inte aktivt är på klass, men den är alltid där, inom en. Och den slutar aldrig förvåna en om vad man har inom sig och vad man klarar av.
Jag har aldrig tränat aktivt på gym eller mest bara ridning i 10 års tid, innan jag sen träffade på yogan för första gången ca 4 år sedan. Då hamnade jag i en livskris som var oerhört tung för mig. Jag höll på mest för mig själv och visste inte riktigt vad jag höll på med, provade några klasser inne i stan men kände inte att de funkade för mig. Sedan mötte jag på Yoga Samprema och fastnade för dem, där kändes det rätt.

Yogan blev en kraft källa och jag vill föra den vidare. Så när jag förra vinter såg barnyogalärare utbildningen var det solklart. Jag utbildade mig och har nu dragit barnyoga grupper. Och det är Absolut det roligaste jag vet och lilla flickan inom mig dansar hejvilt när vi har roligt tillsammans, inget krav, vi är alla perfekta precis som vi är.
De är de jag vill, förmedla det till barnen, de jag behövde när jag var liten. Få använda fantasin, att våga fantisera, röra på kroppen, slappna av och ta en paus i vardagen. Så frön vidare. Så att vår framtid kan så vidare.

// Jennifer

Grounding Yin® - Terapeutisk Yoga Behandling
Mars Månadens Yogi – Emma Markus

Similar atricles

Contact us